Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κίνηση Πολιτών συνεχίζει τον αγώνα της για υπεύθυνη ενημέρωση και αφύπνιση των πολιτών για τις επιπτώσεις των ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών από τα κινητά και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.
Έχουν περάσει πάνω από 15 χρόνια που οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας άρχισαν να τοποθετούν ανεξέλεγκτα και τις περισσότερες φορές κρυφά (μέσα σε θερμοσίφωνες, καμινάδες, φυτά, διαφημιστικές πινακίδες, μεταλλικές κατασκευές κ.λ.π.) τις κεραίες τους, δίπλα και μέσα στα σπίτια των ανυποψίαστων πολιτών, δίπλα σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία σε χώρους συγκέντρωσης εργαζομένων, τοποθετώντας όχι μία αλλά τις περισσότερες φορές 2 και 3 κεραίες, αθροίζοντας ανησυχητικά την εκπεμπόμενη ακτινοβολία.
Οι συνέπειες είναι γνωστές: βλάβες στο DNA ,αύξηση του καρκίνου, λευχαιμίες, μελανώματα, πονοκέφαλοι διαταραχές στη μνήμη, στη συγκέντρωση, στις πνευματικές λειτουργίες, στα χρωματοσώματα, επιδράσεις στον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, πιθανή συσχέτιση με ασθένειες όπως η Alzheimer, βράχυνση του χρόνου αντίδρασης σε εξωτερικά ερεθίσματα, επιδράσεις στον ύπνο και τη γνωσιακή λειτουργία, καρκίνος του οφθαλμού και άλλα ( ιδιαίτερα στην βρεφική και παιδική ηλικία)
Υπενθυμίζουμε ότι τα όρια επικινδυνότητας στην Ελλάδα είναι 33 volt ανα μέτρο, και 22 v/m κοντά σε σχολεία νοσοκομεία κλπ. Δεν σχολιάζουμε την πλήρη ανυπαρξία ελέγχων γι’ αυτά τα όρια.Αυτό που σχολιάζουμε είναι ότι την στιγμή που στην Ελλάδα για να έχουμε κινητή τηλεφωνία το όριο είναι το 33, στη Γαλλία το ίδιο όριο είναι 33 φορές μικρότερο στο 1 v/m. Στο Βέλγιο 55 φορές μικρότερο στο 0,6 v/m, ενώ στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας 165 φορές μικρότερο στο 0,2 v/m. Κατόπιν αυτών, όπως καταλαβαίνετε, δεν έχει και σημασία αν υπάρχουν μηχανισμοί ελέγχου των ορίων, αφού αυτά είναι αστρονομικά.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
1. Δραστική μείωση των ορίων του πληθυσμού (όρια Λουξεμβούργου) στην ακτινοβολία μετά από πρόταση επιτροπής επιστημόνων στην οποία θα μετέχουν ειδικοί στις βιολογικές επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.
2. Θέσπιση ορίου ελαχίστης οριζόντιας απόστασης 300m. από χώρους πρόσβασης κοινού στο ίδιο ύψος με την κεραία καθώς και από σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, νοσοκομεία κ.τ.λ.
3. Επανασχεδιασμός του δικτύου κεραιών, μετά από μελέτη που θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη της πολιτείας, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί η έκθεση του κοινού σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.
4. Πλήρης καταγραφή των υπαρχόντων κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε αρχείο προσβάσιμο σε κάθε πολίτη και υποχρεωτική σήμανση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας
5. Αναδιάρθωση των μηχανισμών ελέγχου και επιβολή κυρώσεων και συμμετοχή του Υπουργείου Υγείας στους παρακάτω μηχανισμούς.
6. Αφαίρεση άδειας παροχής τηλεπικοινωνιών υπηρεσιών σε κάθε εταιρία που θα εγκαθιστά κατ’ εξακολούθηση κεραίες κινητής τηλεφωνίας χωρίς άδεια.
7. Νομιμοποίηση του καθενός που έχει έννομο συμφέρον (π.χ. περιοίκων) να διενεργήσει απομάκρυνση παράνομης κεραίας κινητής τηλεφωνίας (με χρήση εξιδικευμένων συνεργείων) σε περίπτωση που οι αρμόδιοι φορείς και η εταιρία δεν την απομακρύνουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Επίσης, η ΔΕΗ να υποχρεούται να διακόπτει άμεσα την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπτωση που οι αρμόδιες αρχές διατάξουν τη διακοπή λειτουργίας (προσωρινή ή μόνιμη) κάποιας κεραίας.
Απαιτούμε να σταματήσει η προπαγάνδα και οι επιθετικές διαφημιστικές εκστρατείες των εταιριών που απευθύνονται στα παιδιά και στους εφήβους.
Αντιστεκόμαστε στον εφησυχασμό που μας μετατρέπει σε πειραματόζωα στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της αισχροκέρδειας των εταιριών και των εμπλεκομένων με αυτές.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6.30Μ.Μ. ΣΤΗ ΓΟΥΝΑΡΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΑΟΥΡΗ (κτίριο Μονής Ομπλού)
Στην περιοχή της Γούναρη ενδεικτικά αναφέρουμε τις κεραίες που έχει εντοπίσει η Κίνηση: Γούναρη και Μπουκαούρη, Αθανασίου Διάκου και Υψηλά Αλώνια, Γούναρη και 25ης Μαρτίου, Ιωάννη Βλάχου και Γούναρη 58 (πάνω από την interamerican), Γούναρη και Κανακάρη, Γούναρη 219

Η Κίνηση Πολιτών συνεδριάζει κάθε Δευτέρα, στα γραφεία του Νότιου Διαμερίσματος (Πλατεία Παπανδρέου) στις 7.00΄μ.μ.
Την επόμενη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η καθιερωμένη συνέλευση δεν θα γίνει στο Νότιο Διαμέρισμα.
Το Αρκτικό Διαμέρισμα έχει καλέσει την Κίνηση για ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής στο 35ο Δημοτικό Σχολείο Ανθεμίου 2 στις 8μ.μ.(πλησίον οδού Αμερικής- Αγυιά) Δευτέρα 2 Νοεμβρίου.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

antikeraiapatras.blogspot.com
antikeraiapatras@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

χάρτης για τον χώρο συνελεύσεών μας

χάρτης για τον χώρο συνελεύσεών μας