Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

δελτία τύπου 27/04/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

Εδώ και χρόνια, κάθε μέρα που περνάει βλέπουμε να ξεφυτρώνουν γύρω μας κεραίες κινητής τηλεφωνίας, γύρω από πολυκατοικίες ,από σπίτια, από νοσοκομεία, από σχολεία...Σε μια εποχή που τα δέντρα εξαφανίζονται, σχολεία και νοσοκομεία υπολειτουργούν, ελεύθεροι χώροι λιγοστεύουν, το μόνο που στήνεται εύκολα στην περιοχή μας είναι κεραίες...
Κεραίες οι οποίες είναι η κύρια πηγή εκπομπής ακτινοβολιών που μπορεί να προκαλέσουν καρκινοπάθειες και ένα σωρό άλλα προβλήματα υγείας σε όλους μας και πόσο μάλλον σε μωρά παιδιά των οποίων ο εγκέφαλος δεν έχει ακόμα διαμορφωθεί. Δε λέμε, βέβαια, ότι θέλουμε να γυρίσουμε στις σπηλιές και να μη χρησιμοποιούμε κινητά τηλέφωνα. Αυτό που λέμε είναι η χρήση κινητών τηλεφώνων είναι δυνατό και πρέπει να γίνεται σε ασφαλές πλαίσιο για την υγεία μας. Λύσεις ανάλογες έχουν δοθεί στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας μετά από πρωτοβουλίες κατοίκων. Αντί για λύσεις, στην περιοχή μας συναντάμε την παγερή αδιαφορία της τοπικής αυτοδιοίκησης ,τις ευθύνες της περιφέρειας και των εκάστοτε κυβερνήσεων που επιτρέπουν στις μεγάλες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να στήνουν φανερές και κρυφές κεραίες Φαίνεται ότι τα κέρδη μπαίνουν πάνω από την υγεία μας και το μέλλον των παιδιών μας ...
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Το ζήτημα αφορά όλους μας. Να κινητοποιηθούμε, να πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας .Οι λύσεις δε θα έρθουν μόνες τους ,ούτε θα τις δώσει κάποιος σωτήρας για μας. Η λύση είναι εφικτή και θα γεννηθεί από τη δική μας δράση ,τη δική μας ενεργοποίηση που δεν θα περιορίζεται σε δημόσιες σχέσεις , σε ταμπέλες αλλά σε συλλογικές διαδικασίες και διεκδικήσεις.

Γι’αυτό την Πέμπτη 09/04 στο χώρο του Ανατολικού Διαμερίσματος στην πρώτη μας αυθόρμητη συνέλευση πολιτών, συγκροτήσαμε την «κίνηση πολιτών ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας» με τα εξής χαρακτηριστικά:
• Να είναι ανοικτή στην ισότιμη συμμετοχή κάθε πολίτη ευαισθητοποιημένου στο πρόβλημα.
• Οι αποφάσεις της να παίρνονται κάθε φορά αμεσοδημοκρατικά και από όλους μαζί.

Η κίνηση πολιτών ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας θα συνεδριά-σει τη Δευτέρα 27/04/09 και ώρα 9:00μ.μ. στο χώρο του νοτίου διαμερίσματος ώστε όλοι μαζί να αποφασίσουμε τις επόμενες δράσεις μας.
Οι διεκδικήσεις δεν είναι δουλειά των ειδικών… Μας αφορά όλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

χάρτης για τον χώρο συνελεύσεών μας

χάρτης για τον χώρο συνελεύσεών μας