Τρίτη 19 Μαΐου 2009

δελτιο 5/05/09

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

Η Κίνηση Πολιτών ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας συνεδρίασε τη Δευτέρα 4 Απριλίου και ώρα 9 μ.μ. στα γραφεία του Νοτίου Διαμερίσματος με τη συμμετοχή και νέων μελών από το Αρκτικό Διαμέρισμα και πήρε τις εξής αποφάσεις για τη συνέχιση των δράσεών της.

• Συμμετοχή στην αλυσίδα Κοινωνικής αλληλεγγύης του Πανεπιστημίου Πατρών με μήνυμα: «Συλλογικότητα και αλληλεγγύη για να φύγουν οι κεραίες από κάθε γειτονιά» Τρίτη 7.30μ.μ. Φαβιέρου και Κων/λεως

• Την Τετάρτη 6/05/09 και ώρα 10.00 π.μ., από εκπροσώπους της Κίνησης, θα γίνει παράσταση στο Διευθυντή Πολεοδομίας, προκειμένου να έχουμε μια γρήγορη απάντηση και αποτελεσματική επέμβαση της Πολεοδομίας για το ζήτημα των κεραιών στην Ανθείας 153.

• Διοργάνωση Ημερίδας την επόμενη εβδομάδα(σύντομα θα ανακοινωθεί ο χρόνος και ο τόπος) με καλεσμένους ειδικούς επιστήμονες με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην υγεία και το περιβάλλον.

• Συμμετοχή της Κίνησης και κάλεσμα των κατοίκων της περιοχής για συμπαράσταση στη δίκη 27 Μαϊου και ώρα 9.00 π.μ.(στα Δικαστήρια) για τις παράνομες κεραίες στην Ανθείας 153 και Ανθείας 177.

• Συμμετοχή της Κίνησης με ενημερωτικό έντυπο υλικό στο 3ο φεστιβάλ «3 μέρες 2 ρόδες» των Ποδηλατών Πάτρας στην Πλατεία Όλγας, Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαϊου.

• Η Κίνηση συμφώνησε στα παρακάτω αιτήματα:
1. Δραστική μείωση των ορίων του πληθυσμού (όρια Λουξεμβούργου) στην ακτινοβολία μετά από πρόταση επιτροπής επιστημόνων στην οποία θα μετέχουν ειδικοί στις βιολογικές επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.
2. Θέσπιση ορίου ελαχίστης οριζόντιας απόστασης 300m. από σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, νοσοκομεία κ.τ.λ.
3. Επανασχεδιασμός του δικτύου κεραιών, μετά από μελέτη που θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη της πολιτείας, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί η έκθεση του κοινού σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.
4. Πλήρης καταγραφή των υπαρχόντων κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε αρχείο προσβάσιμο σε κάθε πολίτη και υποχρεωτική σήμανση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας
5. Αναδιάρθωση των μηχανισμών ελέγχου και επιβολή κυρώσεων και συμμετοχή του Υπουργείου Υγείας στους παρακάτω μηχανισμούς.
6. Αφαίρεση άδειας παροχής τηλεπικοινωνιών υπηρεσιών σε κάθε εταιρία που θα εγκαθιστά κατ’ εξακολούθηση κεραίες κινητής τηλεφωνίας χωρίς άδεια.
7. Νομιμοποίηση του καθενός που έχει έννομο συμφέρον (π.χ. περιοίκων) να διενεργήσει απομάκρυνση παράνομης κεραίας κινητής τηλεφωνίας (με χρήση εξιδικευμένων συνεργείων) σε περίπτωση που οι αρμόδιοι φορείς και η εταιρία δεν την απομακρύνουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Επίσης, η ΔΕΗ να υποχρεούται να διακόπτει άμεσα την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπτωση που οι αρμόδιες αρχές διατάξουν τη διακοπή λειτουργίας (προσωρινή ή μόνιμη) κάποιας κεραίας.

Η κίνηση πολιτών ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας θα συνεδριάσει την επόμενη Δευτέρα 11/05/09 και ώρα 9:00μ.μ. στο χώρο του Νοτίου Διαμερίσματος ώστε όλοι μαζί να αποφασίσουμε τις επόμενες δράσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

χάρτης για τον χώρο συνελεύσεών μας

χάρτης για τον χώρο συνελεύσεών μας