Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

κεραία ΑΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΡΑΤΣΙΚΑ ΚΑΙ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ 39

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΕΡΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
ΑΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΡΑΤΣΙΚΑ ΚΑΙ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ 39

Έχουν περάσει πάνω από 15 χρόνια που οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας άρχισαν να τοποθετούν ανεξέλεγκτα και τις περισσότερες φορές κρυφά (μέσα σε θερμοσίφωνες, καμινάδες, φυτά, διαφημιστικές πινακίδες, μεταλλικές κατασκευές κ.λ.π.) τις κεραίες τους, δίπλα και μέσα στα σπίτια των ανυποψίαστων πολιτών, δίπλα σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία σε χώρους συγκέντρωσης εργαζομένων, τοποθετώντας όχι μία αλλά τις περισσότερες φορές 2 και 3 κεραίες, αθροίζοντας ανησυχητικά την εκπεμπόμενη ακτινοβολία.(π.χ. στην πόλη μας Ακρωτηρίου και Ετεοκλέους, δίπλα στο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Ζαρουχλεΐκων και το 61ο Δημοτικό. Ακρωτηρίου και Λαγκαδά, ακριβώς απέναντι από το 33ο Δημοτικό Σχολείο. Πανεπιστημίου και Θερμοπυλών, κοντά σε τρία Δημοτικά το 66ο, το 58ο και το 56ο και δυο νηπιαγωγεία το 18ο και το 36ο. Ακτή Δυμαίων, δίπλα στο Πράκτικερ και σε λίγα μέτρα από το 14ο Δημοτικό Ιουστινιανού 39 απέναντι από το 3ο Γενικό Λύκειο και το Νυχτερινό ΤΕΛ και κοντά στο 53ο Δημοτικό και στο 13ο Νηπιαγωγείο και άλλες πολλές που ακόμη δεν γνωρίζουμε).
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Το ζήτημα αφορά όλους μας. Να κινητοποιηθούμε, να πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας .Οι λύσεις δε θα έρθουν μόνες τους ,ούτε θα τις δώσει κάποιος σωτήρας για μας. Η λύση είναι εφικτή και θα γεννηθεί από τη δική μας δράση ,τη δική μας ενεργοποίηση που δεν θα περιορίζεται σε δημόσιες σχέσεις , σε ταμπέλες αλλά σε συλλογικές διαδικασίες και διεκδικήσεις.
Πριν από μέρες ήταν η κεραία στο Σαραβάλι σήμερα είναι στα Ζαρουχλέϊκα (2 στην οδό Ανθείας 153, άλλη στην Ανθείας 177, άλλη στην Αυλώνος 4, άλλη στην Ιουστινιανού 39 και πολλές άλλες) αύριο θα είναι στο κέντρο ή σε κάποια άλλη γειτονιά.
Οι συνέπειες είναι γνωστές: αύξηση του καρκίνου, λευχαιμίες, μελανώματα, πονοκέφαλοι διαταραχές στη μνήμη, στη συγκέντρωση, στις πνευματικές λειτουργίες, στα χρωματοσώματα, και άλλα ( ιδιαίτερα στην βρεφική και παιδική ηλικία)

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ :Την Δευτέρα 25 Μαϊου στην ανοικτή εκδήλωση συζήτηση, στην αίθουσα Ερμής του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, στις 7.00 μ.μ. με καλεσμένους ειδικούς επιστήμονες με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην υγεία και το περιβάλλον
Οι διεκδικήσεις δεν είναι δουλειά των ειδικών… Μας αφορά όλους
Αγώνας ενημέρωσης του κοινού και της νεολαίας για την ασυδοσία εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε κατοικημένες περιοχές καθώς και για τις πρακτικές ασφαλέστερης χρήσης των κινητών τηλεφώνων
Απαιτούμε διαφάνεια και πλήρη καταγραφή των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, από τις κρατικές υπηρεσίες και από τις εταιρίες

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η κίνηση πολιτών ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας θα συνεδριάσει την επόμενη Δευτέρα 18/05/09 και ώρα 9:00μ.μ. στο χώρο του Νοτίου Διαμερίσματος ώστε όλοι μαζί να αποφασίσουμε τις επόμενες δράσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

χάρτης για τον χώρο συνελεύσεών μας

χάρτης για τον χώρο συνελεύσεών μας