Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

δελτίο τύπου 30/04/2009

ΚΕΡΑΙΕΣ STOP
Έχουν περάσει πάνω από 15 χρόνια που οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας άρχισαν να τοποθετούν ανεξέλεγκτα και τις περισσότερες φορές κρυφά (μέσα σε θερμοσίφωνες, καμινάδες, φυτά, διαφημιστικές πινακίδες, μεταλλικές κατασκευές κ.λ.π.) τις κεραίες τους, δίπλα και μέσα στα σπίτια των ανυποψίαστων πολιτών, δίπλα σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία σε χώρους συγκέντρωσης εργαζομένων, τοποθετώντας όχι μία αλλά τις περισσότερες φορές 2 και 3 κεραίες, αθροίζοντας ανησυχητικά την εκπεμπόμενη ακτινοβολία.
Οι περισσότερες είναι παράνομες αφού δεν έχουν τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις (ΕΕΤΤ). Αλλά και οι δήθεν νόμιμες με ποια κριτήρια τοποθετούνται; Τα ήδη μεγάλα όρια ακτινοβολίας στη χώρα μας τηρούνται από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας; Τι εμπιστοσύνη μπορούμε να έχουμε στις μετρήσεις όταν ΄χουμε δημοσιεύματα για παραπλανητικές μετρήσεις; Οι περισσότεροι δήμοι δίνουν ανεξέλεγκτα άδειες με πλήθος πολεοδομικών παραβάσεων, αλλά και χωρίς τον παραμικρό έλεγχο επιβάρυνσης για την περιοχή, χωρίς να παίρνουν υπόψη τις αντιδράσεις των κατοίκων που ζητούν να μην εγκατασταθούν.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Το ζήτημα αφορά όλους μας. Να κινητοποιηθούμε, να πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας .Οι λύσεις δε θα έρθουν μόνες τους ,ούτε θα τις δώσει κάποιος σωτήρας για μας. Η λύση είναι εφικτή και θα γεννηθεί από τη δική μας δράση ,τη δική μας ενεργοποίηση που δεν θα περιορίζεται σε δημόσιες σχέσεις , σε ταμπέλες αλλά σε συλλογικές διαδικασίες και διεκδικήσεις.
Πριν από μέρες ήταν η κεραία στο Σαραβάλι σήμερα είναι στα Ζαρουχλέϊκα (2 στην οδό Ανθείας 153, άλλη στην Ανθείας 177, άλλη στην Αυλώνος 4) αύριο θα είναι στο κέντρο ή σε κάποια άλλη γειτονιά.
Οι συνέπειες είναι γνωστές: αύξηση του καρκίνου, λευχαιμίες, μελανώματα, πονοκέφαλοι διαταραχές στη μνήμη, στη συγκέντρωση, στις πνευματικές λειτουργίες, στα χρωματοσώματα, και άλλα ( ιδιαίτερα στην βρεφική και παιδική ηλικία)
Γι’ αυτό προχωράμε σε: κινητοποίηση ενάντια στις κεραίες της οδού Ανθείας 153 την Πέμπτη 30/04 και ώρα 8:30 π.μ. στα Γραφεία του Συλλόγου Αη Γιάννη Μπράτσικα 161 (απέναντι από τα έπιπλα Μπάρλου).Θα ακολουθήσει πορεία προς την Ανθείας 153,όπου και θα παραμείνουμε έως τις 12:00μ.μ.
Καλούμε όλους τους πολίτες, τους συλλόγους και όλους τους φορείς της πόλης να παρευρεθούν στη συγκέντρωση γιατί δεν έχει το δικαίωμα κανένας να βάζει τα κέρδη πάνω από την υγεία και το μέλλον των παιδιών μας.
Η κίνηση πολιτών ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας θα συνεδριάσει την επόμενη Δευτέρα 4/05/09 και ώρα 9:00μ.μ. στο χώρο του Νοτίου Διαμερίσματος ώστε όλοι μαζί να αποφασίσουμε τις επόμενες δράσεις μας.
Κίνηση Πολιτών Πάτρας ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

χάρτης για τον χώρο συνελεύσεών μας

χάρτης για τον χώρο συνελεύσεών μας